Beszámoló 2013-2014 - Galilea Háztemplom

Go to content

Main menu:

Szociális munka > OPERATHION ORPHAN


BESZÁMOLÓ 

Örömmel és várakozással telt el az idő tavasz óta az intézményeinkben, hiszen ígéretet kaptunk, hogy téli ruhadarabok, cipők gyűjtését tervezi, szervezi az Operation Orphan. Ígéretüket megtartották, szeretetükkel gyűjtötték, csomagolták, majd el is juttatták hozzánk adományukat Magyarországra, Kisvárdára. A 44 db dobozból álló rakomány szeptember 26-án érkezett meg, hogy folytassa útját általam, a szervezet által kiválasztott három intézménybe. Igazán szép és értékes téli kabátok, pulóverek, sapkák, kesztyűk, sálak, meleg harisnyák, cipők, csizmák kerültek elő a dobozokból, kedves üdvözletekkel együtt a szervezettől, amiket szintén átadtam a gyerekeknek, nevelőknek. Ezeket a kedves szavakat a szülők is elolvashatták, mert az intézmények bejárataira is kiraktam őket, mert mindenki tőlem kérdezgette, hogy kik küldték ezt a sok szép holmit a gyerekeiknek… és szeretnék megköszönni nekik! 
Nagy segítség ez a családoknak, különösen ebben a két talán legszegényebb régiójában Magyarországnak. A gyerekek családjai igen szegény körülmények között élnek ezekben a falvakban. Sok közöttük a nagycsaládos, így talán azt is mondhatjuk, hogy nem csak egy gyerek részesült így az adományból, hanem amikor „kinövi”, a kistestvér is boldogan használja majd tovább. A téli időszak egyébként is sokkal jobban megterheli a családok költségvetését, hiszen a tüzelő előteremtése felemészti a családok tartalékait. A nyári idénymunkával megkeresett kis plusz bevétel ilyenkor hamar elillan. Ezért igen nagy segítség, hogy a gyerekeik ilyen hasznos és értékes adományt vihettek haza.
A gyerekek méretei alapján sikerült mindenkinek megtalálnom számára megfelelő ruhadarabot és cipőt, majd miután szétválogattam, zsákokba rakva először Felsődobszára jutottam el.
 
   
               
      zsákokban az adomány…indulás előtti kép             
óvodai faliújság /Felsődobsza /

Felsődobsza  
az ország északkeleti, gyönyörű, hegyvidékes területén lévő község.

   
           

                                               az óvoda épülete /Felsődobsza/

Az óvodába 49 gyerek jár ( 25fiú és 24 lány), akiknek nagy része hátrányos helyzetű családból érkezik. A gyerekek boldogan felvették és „megmutatták” nekem a most kapott ruhadarabokat.


a felsődobszai gyerekek öröme 

A következő célállomásom szintén ebben a térségben található Abaújkér volt. Ebben az intézményben igen sokszínű és szintű oktatás folyik, mert óvoda, általános iskola, szakiskola és mindezek specializált típusai is helyet kapnak az épület falain belűl. Itt 43 gyerek (19 lány és 24 fiú, 7 és 15 év közöttiek) örült az adománynak.

             
Abaújkér, az intézmény egyik épülete

              
és néhányan a gyerekek közül az abaújkéri intézményből 

A harmadik úti célom az ország keleti csücskében, az ukrán határ közelében lévő település Gyüre, ahol, 65 gyerek (32 lány és 33 fú) várta izgatottan az érkezésemet. Boldogan próbálgatták a nekik tetsző ruhadarabokat, majd amikor mindenki megtalálta ( óvónénik segítségével) a neki megfelelőt, zsákokba raktuk, hogy amikor délután hazamennek, mindenki könnyen megtalálja a saját holmiját.

            
             a gyürei óvoda épülete kívülről                                               és belülről

               

                
/ örömteli próbálgatás a gyürei óvodában /

               
/ … és végül mindenki megtalálta a neki tetszőt /

Nagy öröm volt számomra is, hogy újra részt vehettem az adományok eljuttatásában. Így mind az az öröm és köszönet, amit én kaptam a gyerekektől és a nevelőktől a beszámolón keresztül remélem visszajut mindazokhoz akik velem együtt részesei voltak ennek az akciónak. Mi is innen Magyarországról Isten áldását, örömének kiteljesedését kívánjuk az Operation Orphan valamennyi munkatársának, annak a sok-sok családnak, akik mindezt lehetővé tették adományuk felajánlásával ! 

                                         MINDENT KÖSZÖNÜNK ! Kisvárda 2014. november 14.                                                  Iklódyné Angi (szoc.munkás)

Back to content | Back to main menu