Tavaszi női csendesnap - Galilea Háztemplom

Go to content
Aktualitások > 2015


A  GONDOLATOK HATALMA
                                                
 
„…amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jóhírűek,  ha van valami erény és van valami dicséret…ezekről gondolkodjatok „ ( Filippi 4:8 )


Női csendesnap 2015. május 9-én 11 órától

Helyszín :  Galilea Háztemplom  Kisvárda  Várday István u. 7.


MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK !

Témáink :
 
1, Gondolataim az Úr előtt… nyilvánvalóak
Isten jelenléte gondolatainkban, egész életvitelünkben nyilvánvaló kell, hogy legyen. Embereket vagy helyzeteket próbálhatunk kijátszani, mást mutatni, „vetíteni”, de Istennel szemben ezt nem tehetjük meg.
Zsolt. 139,7 Zsolt. 94,11
 
2, Gonosz gondolatok
Igen bőséges tárházát találjuk a gonosz címszónak a szentírásban is. Sajnos az emberi természet „szerves” része a főleg másokról gondolt gonoszság. Nem vágyódunk-e mindannyian arra, hogy jó és igaz, szeret teljes és segítőkész gondolataink legyenek, mások építésére, segítésére ösztönözve bennünket?
Máté 15,19 Ézs. 59,7-12 V.Móz. 30,14-15
 
3, Hogyan szabadulhatok meg a rossz/téves/bűnös gondolataimtól
A központi igénkben ( Fillippi 4,8) megfogalmazott irányítást Pál apostol már kb. kétezer éve megfogalmazta. Ma sincs ettől aktuálisabb és frappánsabb tanács és javaslat arra nézve, hogy hogyan is lehetséges ez. De hogy szabaduljunk meg gonosz, önző, szeretetlen, kritizáló stb. gondolatainktól?
Ef. 6,12 Róma 12,9 Róma 12,21 Fil. 4,7
 
4, Újulj meg  gondolataidban ( is )!
Gondolaink megújulása- véleményem szerint- a legédesebb gyümölcse lelki életünk ágas bogas fájának. Érdemes metszeni, irtani, gondozni gondolatainkat, hogy hasznos, mások számára is tápláló gyümölcsöt teremjünk nyaktól felfelé. Jézus egyszerű kertészeti tanácsot és magyarázatot ad a rossz és a jó fa ill. gyümölcs példájával  számunkra.
Róma 13,10  Fill.4,8 Ef. 4,23
 
5, Gondolataink hatása
A gondolatainkat alapjaiban befolyásolja személyiségünk, szocializációnk. A többit sem kenhetjük másra, mert belőlünk fakad. A láthatatlan légió elleni harc talán a láthatatlan gondolatainkban a legszörnyűbb. Küzdj a befészkelődő gonosz/téves gondolataid ellen! Bizonyosan megtapasztalod Isten erejét és hatalmát ebben a harcban is. Döntés, elhatározás kérdése, hogy kamatoztatod-e JÓ gondolataidat és tettekre is váltod-e. Mulasztásodat, szeretetlenséged, kritikádat próbáld meg jóvá tenni, orvosolni.   
Ef. 3,19-20 Ef. 5,10-17
 
           

Back to content